Terasová podlaha z WPC dosiek – výhody a zásady údržby

Hľadáte spoľahlivú terasovú podlahu, ktorá odolá aj nepriazni počasia? WPC materiál je navrhnutý tak, aby odolal nielen externým podmienkam, ale aj skúške času. Preskúmajte ďalšie benefity WPC a základné požiadavky na údržbu. 

WPC terasové dosky

Terasové podlahy z WPC dosiek sa v posledných rokoch tešia veľkej obľube, a to z viacerých dôvodov. WPC dosky sa vyrábajú z drevených vlákien a polyméru – tzn. tento kompozit kombinuje tie najlepšie vlastnosti oboch materiálov. Drevené vlákna podnecujú príjemný pocit pod nohami a prirodzený vzhľad, pričom polymérová zložka prispieva k vysokej odolnosti. 

Trvácna a odolná WPC podlaha

Jednou z hlavných výhod WPC terasových podláh je vysoká odolnosť. Na rozdiel od klasických drevených dosiek sú odolné voči vlhkosti (bez deformácie alebo napučania) a UV žiareniu. Ideálne sú preto aj na použitie pri bazénoch alebo na móla jazierok. Okrem toho zvládnu aj veľkú prevádzkovú záťaž

Všestranné možnosti použitia

Ako bolo spomenuté, hodia sa nielen na terasy. Čoraz populárnejšie je umiestnenie v záhrade pri bazéne, kde vytvárajú príjemnú plochu, ideálnu aj pri chôdzi na boso – povrch je bez triesok. Pre zvýšenie bezpečnosti sa môžete rozhodnúť pre drážkovaný povrch. Možné je tiež použitie na balkónoch, lodžiách, záhradných cestičkách i schodiskách. Nájdu uplatnenie nielen v kontexte súkromných stavieb, ale aj tých komerčných. 

Široká škála dizajnových možností

Ak máte radi drevo, no odrádzajú vás jeho vysoké nároky na údržbu, WPC terasové podlahy, ktoré dokážu jeho vzhľad verne imitovať, vás upútajú. Môžete sa rozhodnúť pre vzhľad, ktorý pripomína exotické drevo, klasické drevo s letokruhmi alebo pre dosiahnutie rustikálneho vzhľadu siahnite po imitácii dreva s patinou

Údržba WPC terasovej podlahy 

Toto vás poteší! WPC podlaha sa ľahko čistí a udržiava. Je takmer bezúdržbová. Na rozdiel od drevených dosiek, drevoplasty nie je potrebné pravidelne ošetrovať olejom. Aby ste z terasy odstránili nečistoty, napadané lístie či prach, stačí ju pozametať mäkkou metlou. Podľa potreby ju umyte čistou vodou pomocou záhradnej hadicenepoužívajte vysokotlakové čističe, aby ste nepoškodili povrch dosiek. Aby ste podlahu nepoškriabali, je odporúčané používať pod záhradný nábytok podložky.

Mohlo by sa Vám tiež páčiť

Komentáre sú vypnuté.